V průběhu ledna prošla restaurace rozsáhlou rekonstrukcí, kterou jste zvládli v hodně krátkém čase. Jak se vám to podařilo?
Rekonstrukce je vždy náročný projekt, při kterém musíte mít neustále pod kontrolou veškeré dění, dodržování termínů, technologických postupů a to, jestli vše navazuje. Přináší to obrovský stres, protože člověk musí organizovat, koordinovat, jednat s dodavateli. Musím však jedním dechem dodat, že obrovskou práci v tomto ohledu udělal Pavel Kříž, architekt, který je autorem projektu a který zásadním způsobem pomohl rekonstrukci dokončit, abychom otevřeli v plánovaném termínu. A samozřejmě nemůžu opomenout ani celý tým Mlýnce, který v opravdu spartánských podmínkách připravil restauraci pro první hosty.
Měl jste jasnou představu, jak by měl interiér vypadat?
Prioritou bylo restauraci ztišit, efektivně rozdělit a dát jí moderní šmrnc. Vše ostatní bylo na architektovi Pavlu Křížovi. Vybral jsem si ho pro jeho kvality a přišlo mi nejlepší dát mu volné ruce, aby se mohl plně realizovat. Je to umělec se širokým záběrem, chtěl jsem, aby do toho dal co nejvíce ze sebe, což se podařilo. Rozhodl jsem se pro něj na základě návštěvy restaurací, které vytvořil. Konkrétně v restauraci Entrée mě zaujalo velice citlivé spojení přírody a moderních prvků, což vytváří skvělou harmonii a zároveň to zcela odpovídá našemu konceptu v Mlýnci, naší filozofii i servírování pokrmů. Jeho citlivý přístup mě přesvědčil, že by to mohlo fungovat i u nás