Listopadové novinky v menu

V listopadu najdete v našem à la carte menu tyto novinky

Lahodný listopad v Mlýnci

 

Stromy ztrácejí poslední listy a holé větvičky odhalují zářící šípky.

I v chladné zemi lze najít odolnou zeleninu, která dodá žádoucí vitaminy i barevnost masu. Listopadové menu restaurace Mlýnec vychází z oslav sv. Martina i sezonních pokladů.

Ačkoliv lezavému počasí můžeme čelit vytopeným autem, teplým kabátem či elegantním termoprádlem, pravěké atavismy neošálíme a tělo si na podzim žádá vydatné pokrmy a dostatek vitaminu C.

V restauraci Mlýnec rozmrznete při pohledu na zelený bar a vznášející se květiny i při prvním soustu nového menu, který na listopad připravil šéfkuchař Vladimír Vaníček. Vycházel z přirozené potřeby zvýšeného přísunu energie a vitaminů i podzimních darů přírody.

Mrazem přešlé šípky překypují vitaminem C, podobně jako brusinky nebo červená řepa. Právě se sklízí černý kořen, podobný mrkvi či petrželi, avšak s překvapivou černou barvou, bělostnou dužinou a jemně nasládlou chutí. Zelí a jablka platily po staletí za zimní zásobárnu vitaminů, při správném uskladnění vydržely až do jara. Fermentací se nejen prodloužila trvanlivost zelí, ale prohloubila i jeho příznivé účinky.

Šéfkuchař Vladimír Vaníček se však neomezuje pouze na české tradiční suroviny, ale inspiruje se i světovou gastronomií. Z Francie pochází i tajemně znějící foie gras torchon – speciální úprava husích jater foie gras do konzistence paštiky pomocí zabalení do ubrousku a jemného pošírování ve vývaru.

Po celý listopad si můžete během oběda či večeře vychutnat speciální čtyřchodové listopadové menu, nebo si vybrat jen některé pokrmy a poskládat si vlastní menu i ze stálého jídelního lístku.  

Novinky 2019

Svatomartinský brunch

Svatomartinský brunch

zatisi

4. listopadu 2019

Sobota a neděle 9. a 10. 11.

Více
Váš večírek v Mlýnci

Váš večírek v Mlýnci

zatisi

11. října 2019

Vánoční večírek či jiná oslava v srdci Prahy a bez starostí

Více
Podzimní magazín

Podzimní magazín

zatisi

8. října 2019

Podzimní číslo voní podzimem, kaštanovou polévkou a vínem. Najdete v něm rozhovor s autory nové vizuální identity, povídání o našich nejlepších vínech a spoustu dalších novinek.

Více