Foie gras torchon, šípek, černý kořen, jedlá hlína, dýně, brusinky
Krémový kaldoun, květák, řepa, petržel, smažené nudle
Svatomartinská husa, konfit, prso, fermentované zelí, porto, jablko, mák
Maková sušenka, rakytník, karamel, povidla, slivovice
*
Zde si můžete prohlédnout
Lahodný listopad v Mlýnci
I v chladné zemi lze najít odolnou zeleninu, která dodá žádoucí vitaminy i barevnost masu. Listopadové menu restaurace Mlýnec vychází z oslav sv. Martina i sezonních pokladů.
Ačkoliv lezavému počasí můžeme čelit vytopeným autem, teplým kabátem či elegantním termoprádlem, pravěké atavismy neošálíme a tělo si na podzim žádá vydatné pokrmy a dostatek vitaminu C.
V restauraci Mlýnec rozmrznete při pohledu na zelený bar a vznášející se květiny i při prvním soustu nového menu, který na listopad připravil šéfkuchař Vladimír Vaníček. Vycházel z přirozené potřeby zvýšeného přísunu energie a vitaminů i podzimních darů přírody.
Mrazem přešlé šípky překypují vitaminem C, podobně jako brusinky nebo červená řepa. Právě se sklízí černý kořen, podobný mrkvi či petrželi, avšak s překvapivou černou barvou, bělostnou dužinou a jemně nasládlou chutí. Zelí a jablka platily po staletí za zimní zásobárnu vitaminů, při správném uskladnění vydržely až do jara. Fermentací se nejen prodloužila trvanlivost zelí, ale prohloubila i jeho příznivé účinky.
Šéfkuchař Vladimír Vaníček se však neomezuje pouze na české tradiční suroviny, ale inspiruje se i světovou gastronomií. Z Francie pochází i tajemně znějící foie gras torchon – speciální úprava husích jater foie gras do konzistence paštiky pomocí zabalení do ubrousku a jemného pošírování ve vývaru.
Po celý listopad si můžete během oběda či večeře vychutnat speciální čtyřchodové listopadové menu, nebo si vybrat jen některé pokrmy a poskládat si vlastní menu i ze stálého jídelního lístku.
5. května 2024
Každý týden jiná specifická kuchyně. Objevte všechny tématické brunche, které pro vás chystáme v příštích týdnech.
Více
23. června 2023
Děkujeme všem našim zákazníkům restaurace Mlýnec! Díky vašim úžasným hodnocením jsme na portálu Trip Advisor získali za rok 2023 ocenění Best of The Best.
Více
11. května 2023
Myslíme i na ty, co maso nemusí. Vyzkoušejte naše veganské menu. Ochutnáte dokonalé rajčatové gazpacho, pečený chřest a nepečený čokoládový dort.
Více